100% BCAA Powder

  • Sprečava razgradnju mišića
  • Podstiče anabolizam - izgradnju mišićne mase
  • Brži oporavak nakon treninga
  • Daje više energije

BioTechUsa 100% BCAA je formula sa maksimalnim potencijalom diznajnirana da pruži 5000 mg čiste slobodne forme amino kiselina L-Valina, L-Leucina i L-Izoleucina i na taj način spreči bilo koju mogućnost katabolizma (razgradnje) vaših mišića.100% BCAA predstavlja prvu liniju odbrane od mogućeg katabolizma!

Amino kiseline L-leucin, L-valin i L-izoleucin su tri najvažnije amino kiseline koje se nalaze u proteinima, i čine razgranati lanac. Amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) su dobile ime po svojoj jedinstvenoj hemijskoj strukturi. Sve amino kiseline razgranatog lanca su esencijalne amino kiseline i definisane kao takve, organizam nije u mogućnosti da ih proizvede, već se moraju uneti putem ishrane.

Prisustvo amino kiselina razgranatog lanca BCAA, tokom treninga sprečava razgradnju mišićnog tkiva i stimuliše proteinsku sintezu. Ova činjenica je veoma bitna jer je velika stimulacija sinteze proteina u mišićima mehanizam koji omogućava veći i brži rast mišića.

Konzumiranje BCAA uz odgovarajući trening dovodi do mnogo veće fosforilacije enzima koji sintetišu (ugrađuju) proteine u mišić. Ovaj protein igra bitnu ulogu u inicijalnom koraku aktiviranja sinteze proteina u mišićima.

Dobro je poznato da su amino kiseline odgovorne za sintezu proteina pa im odatle i naziv 'gradivni blokovi'. Poslednjih nekoliko godina naučnici su vršili mnoga istraživanja na BCAA pokušavajući da ustanove njihove antikataboličke potencijale (sprečavanje razgradnje mišića) i anaboličke (izgradnja mišića). Istraživanja su pokazala da su BCAA veoma bitna komponenta za efektivan rast mišića, proizvodnju energije i oporavak mišića nakon treninga.

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u prahu na bzi amino-kiselina razgranatog lanca.

Sadržaj aktivnnih sastojaka

U 100 g proizvoda

U dnevnoj dozi (5 g)

%PDU*

L-leucin

50 g

2500 mg

**

L-izoleucin

25 g

1250 mg

**

L-valin

25 g

1250 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Sastojci: instant L-leucin (L-leucin, emulgator: sojin lecitin, maltodekstrin), L-izoleucin, L-valin.

Način primene: Razmutiti jednu porciju (5 g = 2 merice = 1 puna supena kašika) praha u 250 ml vode ili drugog pića po izboru u šejker boci i konzumirati jednom dnevno. Pripremati neposredno pre upotrebe.

Nutritivna vrednost

1 porcija (5 g)

100 g

Energija

82,5 kJ/19,6 kcal

1649,9 kJ/392,8 kcal

Masti

- od čega zasićene masne kiseline

0 g

0 g

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

- od čega šećeri

0 g

0 g

0 g

0 g

Proteini

4,98 g

99,7 g

So

0 g

0 g

Informacija o alergenima: Sadrži soju. Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, gluten, ljuskari i školjkaši, sumpor dioksid i jezgrasto voće.

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe proizvoda, konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu apsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

Najbolje upotrebiti: do datuma utisnutog na pakovanju (dd/mm/gggg);

Serija: označeno na pakovanju (LOT broj);

Broj i datum upisa u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 5499/2019 od 14.08.2019. godine.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro

Fotografija proizvoda na sajtu i kupljeni proizvod ne moraju biti 100% identicni.
Sportagram se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni.
Ukoliko primetite da opis, slika ili specifikacija ne odgovara proizvodu, molimo Vas da nam javite.

100% BCAA Powder 400g

  • Proizvođač: BioTech usa
  • Tip: 100% BCAA Powder 400g
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 3.150,00 din.

  • Porez je uključen u cenu.

Tagovi: 100% BCAA, amino kiseline, trening, mišići, proteini