Koenzim Q10

  • 100mg po kapsuli
  • 60 kapsula
  • renomirani proizvođač

Koenzim Q10 ili ubikuinone je u suštini supstanca slična vitaminu, rastvorljiva u mastima koja prirodno postoji u ljudskom telu. Srce, jetra, bubreg i pankreas su organi koji ga sadrže u najvećoj koncentraciji. Koenzim Q10 omogućuje nastanak energije u ćelijama tih organa, pa njihova sposobnost da obavljaju svoje fiziološke funkcije zavisi upravo od dovoljne kolicine CoQ10 u organizmu. Starenjem ali i uticajem stresa telo gubi sposobnost sinteze potrebnih količina CoQ10. Do određene starosne granice potrebe za CoQ10 se mogu podmiriti iz hrane i sopstvene proizvodnje u jetri. Međutim starost, stres, jednolična ishrana, razne bolesti, stvaraju potrebu za dopunom CoQ10 u svakodnevnoj ishrani putem suplementacije.

Utvrđeno je da koncentracija koenzima vremenom opada, tako da je kod 40-godišnjaka umanjena za 30%, a kod osoba starijih od 60 godina čak i do 60% u odnosu na 20-godišnjake.
Pozitivno delovanje koenzima Q10 do punog izražaja dolazi kod sportista opterećenih svakodnevnim iscrpljujućim treninzima. Takođe je pokazao pozitivne rezultate kod takozvanog sindroma hroničnog umora.

Namena: Dodatak ishrani na bazi koenzima Q10.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%PDU*

Koenzim Q10

100 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = PDU nije ustanovljen.

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: kalcijum-fosfat; kapsula [želatin, sredstvo za glaziranje (šelak), boja (gvožđe oksidi i hidroksidi), regulator kiselosti (amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid)]; koenzim Q10; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumova so masnih kiselina.

Preporučena upotreba: Uzeti jednu kapsulu dnevno ujutro uz obrok, sa dosta vode.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, ŠKOLJKAŠI I OSTALI MEKUŠCI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, trudnicama i dojiljama. Dijabetičari bi trebalo da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja koenzima Q10. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta. Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, držati dalje od direktnog izvora toplote, vlage i sunčeve svetlosti. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu absorbera vlage. Čuvati van domašaje dece.

Najbolje upotrebiti do: datuma utisnutog na pakovanju (dan/mesec /godina). Serija: označeno na pakovanju (LOT broj).

Broj upisa u bazu Ministarstva zdravlja Republike Srbije: 6762/2020 od 16.04.2020. god.


Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro

Fotografija proizvoda na sajtu i kupljeni proizvod ne moraju biti 100% identicni.
Sportagram se trudi da opisi, slike i specifikacije proizvoda budu potpuno verodostojni.
Ukoliko primetite da opis, slika ili specifikacija ne odgovara proizvodu, molimo Vas da nam javite.

BioTech Q10 koenzim 100mg 60cps.

  • Proizvođač: BioTech usa
  • Tip: BioTech Q10 koenzim 100mg 60cps.
  • Raspoloživost: Out Of Stock
  • 1.900,00 din.

  • Porez je uključen u cenu.

Tagovi: BioTech Q10 koenzim 100mg 60cps.Srce, jetra, bubreg i pankreas su organi koji ga sadrže u najvećoj koncentraciji. Koenzim Q10 omogućuje nastanak energije u ćelijama tih organa, pa njihova sposobnost da obavljaju svoje fiziološke funkcije zavisi upravo od dovoljne kolicine CoQ10 u organizmu